Υλικά
1 αστακός 800-1000 γραμμ.
500 γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας κοφτή ντοματοπελτές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό (περίπου)
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον αστακό στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τα εντόσθια του. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τον αστακό. Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας.
Ρίχνουμε το κρασί, τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τον αστακό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν, μέχρι να «τραβήξουν» τα υγρά. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια και από πάνω τον αστακό.
Δημοσίευση σχολίου
Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού