ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΟ-ΕΔΕΣ-Ε.Ε.Σ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΗΡΩΙΚΩΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ (ΦΩΤΟ)





Τελέσθηκε χθες το πρωί στον Κούκο Πιερίας με την παρουσία πλήθους κόσμου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο της Μάχης και του Ολοκαυτώματος του Κούκου προς απόδοση φόρου τιμής υπέρ των ηρωικώς πεσόντων υπέρ Πίστεως, Πατρίδος και Ελευθερίας αγωνιστών των Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης ΕΔΕΣ-ΠΑΟ Ε.Ε.Σ κατά την 18η Οκτωβρίου του 1944, όταν...



δέχτηκαν σφοδρή δολοφονική επίθεση από υπέρτερες δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ στην πάγια τακτική τους να εξοντώσουν κάθε μη κομμουνιστική οργάνωση εθνικής αντίστασης, για να επιβάλουν στην Ελλάδα σταλινοκομμουνιστική δικτατορία που θα διαμέλιζε τη χώρα με την παράδοση της Μακεδονίας στους σλαβοσκοπιανούς συνεργάτες τους ΣΝΟΦΙΤΕΣ και την Θράκη στους Βούλγαρους.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε δοξολογία και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της πλατείας από τους τοπικούς ιερείς. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και εκφωνήθηκαν τα ονόματα των πεσόντων μαχητών, καθώς και των αθώων άμαχων θυμάτων που προκάλεσε ο κομμουνισμός στα χωριά της περιοχής. Στη συνέχεια κατατέθηκαν πλήθος στεφανιών. Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο Θωμάς Τζερτζελίδης, απόστρατος αξιωματικός στρατού ξηράς, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Κιλκίς και αντιπρόεδρος της ΕΑΕΑ Ν.Κιλκίς.
Μετά την ομιλία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό ύμνο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος με τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης Φώτη Δρούγκα, Γιώργο Ίτσιο και Αλέκο Γιουμίδη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Εποχή" Νίκος Μακρίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Μωυσιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Θανάσης Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΕ, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι, στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Πιερίας με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσομάλλη και κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Πιερίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ο πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΟ Ν. Θεσσαλονίκης και δημοσιογράφος Διονύσης Βουλγαρόπουλος, ο πρόεδρος του κόμματος "Ελεύθερη Πατρίδα" Νικόλαος Βασιλειάδης, ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Μιχάλης Λέινας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Ηλίας Τάπρας, το στέλεχος της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος, ο π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Αντώνης Ζαρκανέλας, πρόεδροι κοινοτήτων κ.α.





































Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget