ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η υποψηφιότητα Κουντουρά κρίνει την ημερομηνία των Εθνικών εκλογών

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για την υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας θέλει την υπουργό Τουρισμού στο ευρωψηφοδέλτιο για να ανταποδώσει τη χάρη που του έκανε, να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που είχε μάλιστα ως επακόλουθο να αποχωρήσει η ίδια από τους ΑΝΕΛ.
Να θυμίσουμε ότι, με βάση τον ισχύοντα νόμο, για να είναι κάποιος υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη δεδηλωμένη της κυβέρνησης.

Τα βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι, η αλλαγή του νόμου με τροπολογία να γίνει την τελευταία στιγμή πριν από τις ευρωεκλογές ώστε να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή – ευρωβουλευτή και να μπορεί να είναι υποψήφια χωρίς να είναι αναγκαία η παραίτησή της από βουλευτής, μέχρι να εκλεγεί στην ευρωβουλή. Επειδή όμως και με αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλίζεται η δεδηλωμένη της κυβέρνησης, εάν ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, καθώς οι ευρωβουλευτές αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τον Ιούλιο, υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο μόνο η Έλενα Κουντουρά και όχι ο Δανέλλης, να μην αλλάξει ο νόμος και η Κυβέρνηση να αναπληρώσει την 151η έδρα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος φαίνεται αρκετά πρόθυμος να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, από τις προθέσεις του Τσίπρα σχετικά με την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας, θα φανεί και το πότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές. Εάν προχωρήσει δηλαδή στην κατάθεση της τροπολογίας, ίσως και σήμερα, οι εκλογές πάνε για Οκτώβριο, ή σίγουρα μετά τον Μάιο. Εάν όμως το καθυστερήσει, τότε το ενδεχόμενο να έχουμε τετραπλές εκλογές θα είναι πλέον ορατό.

Ωστόσο, αυτό που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη δεν είναι το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά το πότε θα υπάρξει επιτέλους κάποια αλλαγή στη χώρα μας που θα τον ξελαφρώσει από τη μέγγενη των φόρων και των καταστροφικών πολιτικών που τον έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού, χωρίς να «βλέπει» κάποια ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του.



Crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget