ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Απίστευτη ‘ναυμαχία’ Λαιμού, εναντίον Λαιμού με 22 ναυτικούς ομήρους! Πως μια ενδοοικογενειακή κόντρα, μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία;






Η “ναυμαχία” ανάμεσα σε δύο εταιρείες συμφερόντων μελών της εφοπλιστικής οικογένειας Λαιμού, έχει οδηγήσει σε άτυπη ομηρία τους 22 ναυτικούς εκ των οποίων και 9 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και 16 μήνες μεσοπέλαγα στο υπό ελληνική σημαία ποντοπόρο πλοίο “Αngelic Power” ανοικτά του Χονγκ Κονγκ.


Το πλοίο έχει φτάσει στην Κίνα από τον Ιούλιο του 2020 προκειμένου να ξεφορτώσει φορτίο με κάρβουνο, προερχόμενο από την Ινδονησία. Από τότε διαρκεί η ιδιότυπη ομηρία και ο πολύμηνος εγκλωβισμός τους στο καράβι.


Πολλοί από τους ναυτικούς δεν έχουν βγει από το πλοίο όλους αυτούς τους μήνες, έχει απαγορευτεί ο επαναπατρισμός τους στην Ελλάδα, ενώ τα διαβατήρια τους έχουν παρακρατηθεί από τον ατζέντη του πλοίου.

Αιτία “η αντιπαλότητα στην διαχείριση του πλοίου m/v “Αngelic Power” μεταξύ των Ναυτιλιακών εταιρειών Panthalassa Maritime Corp. και της Diamlemos Shipping Co και οι διαφορές που έχουν ξεσπάσει στην εκμετάλλευσή του σε συνδυασμό με εκκρεμότητες προς τις τράπεζες που έχουν δανείσει το πλοίο” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).




Πολλοί από τους ναυτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ οι τοπικές αρχές και η διαχειρίστρια εταιρεία δεν τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δίχως να έχει δοθεί κάποια λύση.



“Το χειρότερο και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία αυτών να έχει επιδεινωθεί και παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφορές προς ΥΕΝ – εταιρεία το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και ο κίνδυνος για την υγεία τους να είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρός” αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί με το πλήρωμα και του πλοίου “Angelic Glory” της ίδιας διαχειρίστριας εταιρείας Panthalassa Maritime Corp.


Σε εκείνη την περίπτωση οι ναυτικοί είχαν επαναπατριστεί τον Δεκέμβριο του 2020.
Η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ενώνει τη φωνή της με αυτές των εννέα Ελλήνων ναυτικών του “Αngelic Power”, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στη Σαγκάη να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τον απεγκλωβισμό των ναυτικών, δίνοντας λύση στην πολύμηνη ομηρία τους.



europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget