ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Βρυξέλλες: Σχεδόν 35.000 διαδηλωτές στους δρόμους, κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό


Τραγουδώντας το «Bella ciao» η πορεία κατέληξε έξω από το κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες



AP

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για τα ενισχυμένα μέτρα για τον COVID-19 που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα.


Πολλοί, διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τις ισχυρές συστάσεις για τον εμβολιασμό αλλά και την υποχρεωτικότητα σε ορισμένους τομείς, σε μία τεράστια διαδήλωση που σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 35.000 άτομα.


Φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία, ελευθερία» και τραγουδώντας το αντιφασιστικό τραγούδι «Bella Ciao», οι διαδηλωτές παρατάχθηκαν πίσω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Μαζί για την Ελευθερία».


Ανάμεσα στο πλήθος, υπήρχαν και πλακάτ της ακροδεξιάς αλλά και σημαίες του ουράνιου τόξου, με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.



AP


Σύμφωνα με το rtbf, το οποίο επικαλείται το δίκτυο VRT, μία ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε προς την πλευρά των αστυνομικών κροτίδες. Οι αρχές απάντησαν με κανόνια νερού και δακρυγόνα.



Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα, περίπου 35.000 άτομα ξεκίνησαν την πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό "Gare du Nord" και κατέληξαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν πορείες σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αύξησε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.



Οι πιο βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σε ολλανδικές επαρχίες με την αστυνομία να συλλαμβάνει πάνω από 40 διαδηλωτές.






Με πληροφορίες του AP




 LiFO.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget