ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μαζική διαμαρτυρία με τρακτέρ και αγροτικά στη Λάρισα


Πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη (18/11), στη Λάρισα, στο κτίριο της Περιφέρειας, την οποία διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς. Την κινητοποίηση στήριξε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του ρεύματος, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην παραγωγή το προηγούμενο διάστημα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, «ήταν μια μαζική συγκέντρωση με πολλά τρακτέρ και αγροτικά. Τα προβλήματα στην περιοχή είναι μεγάλα με τις ζημιές από παγετούς και θεομηνίες. Έχει πληρωθεί προκαταβολή 40% σε κεράσια και βερίκοκα. Με καθυστέρηση πληρώθηκαν νεκταρίνια και ροδάκινα. Ο ΕΛΓΑ λέει ότι αν οι παραγωγοί πληρώθηκαν το μισό της προκαταβολής σε κεράσια και βερίκοκα θα πληρωθούν στην εκκαθάριση τα νεκταρίνια και ροδάκινα. Γενικά έχουν γίνει πολλά λάθη στις πληρωμές αποζημιώσεων. Επίσης οι Νέοι Αγρότες δεν πληρώνονται προκαταβολή. Ακόμη ζητάμε μείωση 50% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου για όλους τους αγρότες».

Αναλυτικά, το διεκδικητικό πλαίσιο αγροτικών συλλογών επαρχίας Τυρνάβου έχει ως εξής:

1. Απαιτούμε άμεση λύση στην κατάφορη αδικία η οποία δεν έχει προηγούμενο, για τις υπερπρώιμες ποικιλίες (big bang, early may crest, carioca) οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρώιμες, όπως γινόταν κάθε χρόνο, τις οποίες σήμερα πετάνε από έξω και θα πληρωθούν φέτος με τα μισά χρήματα (από 0,68 σε 0,32).

2. Άμεση καταβολή του 40% των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής μας, απαιτούμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης να καταβληθεί το 100% των αποζημιώσεων για τον παγετό.

3. Αποκατάσταση των αδικιών για την μη καταβολή της προκαταβολής του 40% σε καλλιεργητές τις ευρύτερης περιοχής μας.

4. Άμεση ένταξη όλων αιτούντων της περιοχής μας στα προγράμματα αναμπέλωσης

5. Να δοθούν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσημων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι στους μεγαλοαγρότες και μεγαλοποτοποιούς.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

7. Μείωση του αγροκτηνοτροφικού ρεύματος στο 50%.

8. Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα μας αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.


Παϊσιάδης Σταύρος


AGROTYPOS
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget