ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Στο σκοτάδι η έρευνα για τη συντριβή του F-16




Χάθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια με την απώλεια του F-16 στην Ανδραβίδα και στο ΓΕΑ «ούτε γάτα - ούτε ζημιά» αποφεύγοντας την απόδοση ευθυνών.


Έξι καίρια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τα αιτία του προχτεσινού αεροπορικού ατυχήματος στην Ανδραβίδα όπου είχε σαν αποτέλεσμα την συντριβή ενός πανάκριβου F-16 αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ !

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τηρεί «σιγή ιχθύος». Ωστόσο σύμφωνα με αξιόπιστη αεροπορική πηγή το συγκεκριμένο αεροπορικό ατύχημα χαρακτηρίζεται ως «επιπόλαιο» με βασική αιτία την ακαταλληλότητα του καιρού σε συνδυασμό με την ελλιπή επίβλεψη της πτήσης. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι ο καιρός ήταν εκτός φακέλου αεροσκάφους, όπως από το αποτέλεσμα φαίνεται , γεγονός που πρέπει να ερευνηθεί.

Όπως εξηγούσε στο iEidiseis η ίδια πηγή κάθε αεροσκάφος ανάλογα με την μορφή του, έχει ένα όριο ελέγχου σε μίλια πνοής κάθετου ανέμου, ως προς την φορά Π/Γ. Πέρα από αυτήν το αεροδρόμιο βγαίνει εκτός ενεργείας για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους. Όπως επίσης το αεροδρόμιο βγαίνει εκτός ενεργείας και για την περίπτωση γλιστρότητας, λόγω πολλών νερών στο διάδρομο Π/Γ.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα εξής σημεία :

- Τι καιρό είχε την ώρα του ατυχήματος ;


- Ποιος επέτρεψε την πτήση (Π/Γ) με αυτόν τον καιρό ;

- Τι έκανε ο χειριστής όταν ήρθε αντιμέτωπος μ` αυτόν τον καιρό ;

- Πόσα καύσιμα είχε το αεροσκάφος ;

- Εάν είχε καύσιμα γιατί δεν πήγε σε εναλλακτικό αεροδρόμιο του Άραξου ή της Καλαμάτας ;

- Τι κάνανε οι επιβλέποντες της πτήσης ;


I EIDISEIS

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget