ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Αυστρία: Καθολικό lockdown από Δευτέρα και υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από Φεβρουάριο




Το lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες δεν στάθηκε αρκετό μέτρο για να περιορίσει την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία και έτσι ο καγκελάριος της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ότι η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ε.Ε που επιστρέφει σε καθεστώς καθολικού lockdown για όλους τους πολίτες, ακόμα και όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.


Το νέο καθολικό lockdown θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 10 ημέρες και σύμφωνα με τον καγκελάριο η διάρκεια του μέτρου δεν θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες. «Δυστυχώς, εμείς ως Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν πιάσαμε τον στόχο μας σε ορισμένους τομείς. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν απευθυνόμενος στους πολίτες. Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες μόλις ημέρες αφότου στην Αυστρία επιβλήθηκε καραντίνα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους πολίτες.



Όπως τόνισε όμως στο OPEN το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος Ελλήνων Αυστρίας, Όλγα Σαραντοπούλου, το lockdown για ανεμβολίαστους δεν απέδωσε καθώς έχουν 15.000 κρούσματα κορονοϊού και 50 νεκρούς την ημέρα ενώ το 38% των πολιτών είναι ανεμβολίαστο.



Η ίδια μάλιστα διευκρίνισε ότι τα μοριακά test ήταν υποχρεωτικά για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ θα έπρεπε να κάνουν τα τεστ μπροστά σε κάμερα για να καταγράφεται. Τα τεστ διατίθενται δωρεάν από το κράτος σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.


Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των πολιτών από το 2022

Ωστόσο, τα μέτρα δεν φαίνεται να σταματούν εκεί για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης η είναι έτοιμη να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες της από 1η Φεβρουαρίου.



Ο υπουργός υγείας μάλιστα τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών από τον Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα με τον Καγκελάριο Σάλενμπεργκ, ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος, για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των μολύνσεων.





Τα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας ανακοίνωσαν ήδη από χθες Πέμπτη την επιβολή καθολικού lockdown, χωρίς να μιλήσουν για τη συνολική διάρκεια του μέτρου, με τον κυβερνήτη του Σάλτσμπουργκ, Βίλφριντ Χασλάουερ να σημειώνει: «Το παλεύαμε εδώ και πολύ καιρό. Προσπαθούσαμε πολύ σκληρά να μη λάβουμε αυτό το μέτρο. Βλέπαμε το lockdown πάντα σαν μια ενόχληση για τον πληθυσμό, αλλά τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή».


Οι κανόνες του lockdown στην Αυστρία



Οι κανόνες του καθολικού lockdown είναι γνωστοί στους Αυστριακούς πολίτες από το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο η χώρα ήταν σε καραντίνα. Η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για εργασία και σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί τηλεργασία. Επίσης, κάποιος πολίτης μπορεί να βγει από το σπίτι του για επίσκεψη σε ιατρείο η φαρμακείο, για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και για άσκηση. Το lockdown θα επηρεάσει και τα σχολεία της χώρας, τα οποία θα κλείσουν με τους μαθητές να επιστρέφουν σε καθεστώς τηλεργασίας.


Οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποκλείονται από πολλές δραστηριότητες στη Γερμανία



Την ίδια ώρα στη γειτονική Γερμανία τα μέτρα για την πανδημία διευρύνονται με τους ανεμβολίαστους πολίτες να αποκλείονται από όλο και περισσότερες δραστηριότητες, με τις εικόνες των κατοίκων του Βερολίνου να σχηματίζουν ουρές για να εμβολιαστούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όλα αυτά ενώ η χώρα κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με πάνω από 65.300 μολύνσεις.



«Το ξέρουμε, δυστυχώς, ότι θα τα είχαμε καταφέρει καλύτερα, αν το εμβολιαστικό κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Και γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε τώρα τέτοια μέτρα, που δεν θα χρειάζονταν, αν είχαμε περισσότερους εμβολιασμένους», σημείωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.


ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget