ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Γρεβενά: Ακυρώθηκε η δημοπρασία για τα άγρια άλογα μετά τις αντιδράσεις








Σε ακύρωση της δημοπρασίας 30 αλόγων στα Γρεβενά, προχώρησε τελικά ο δήμος της πόλης, μετά από σφοδρές αντιδράσεις τα τελευταία 24ωρα. Η απόφαση λήφθηκε από την οικονομική επιτροπή, σε συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή.


Τη σχετική απόφαση προσκόμισε ο δήμος Γρεβενών σήμερα στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης όπου συζητήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της δημοπρασίας των συνολικά 30 άγριων αλόγων που είχε προγραμματίσει για τις 3 Μαΐου ο δήμος Γρεβενών

 Την προσφυγή κατέθεσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Χριστίνα Ζέρβα, η οποία εκπροσώπησε τα φιλοζωικά σωματεία, «η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών ακυρώνει τη διαδικασία, καθώς επικαλείται το ενδιαφέρον που υπάρχει από φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσία των αλόγων».


Ωστόσο, την Τρίτη 3 Μαΐου αναμένεται και η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Κοζάνης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα άγρια άλογα περισυνελέγησαν ύστερα από εντολή εισαγγελέα που δόθηκε μετά από καταγγελίες αγροτών για καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κλειστό γήπεδο χωριού και με απόφασή του ο δήμος Γρεβενών θα προχωρούσε σε δημοπρασία για 30 άλογα αντί 1500 ευρώ συνολικά.


Εντούτοις, τη διαδικασία κατήγγειλαν φιλοζωικές οργανώσεις που προχώρησαν και σε ένδικα μέσα με την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος, ο δήμος Γρεβενών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «κατά το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκποίησης των ανεπιτήρητων ζώων και μέχρι σήμερα προτάθηκε από φιλοζωικούς συλλόγους, ιδιώτες και ιππικούς ομίλους η υιοθέτηση των ζώων για την καλύτερη διαβίωση, σίτιση κ.λ.π.».

ethnos.gr
















Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget