ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ολυμπος: Χασισοφυτεία με πάνω από 5.000 δενδρύλλια μέσα στο δάσος - Δύο συλλήψεις

Κάτω από συνθήκες που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας ανακάλυψαν ένα δάσος από χασισόδεντρα σε μια απάτητη πλαγιά του Ολύμπου, στην Σκοτίνα - Οι αστυνομικοί αφού σχεδίαζαν τον τρόπο που θα κατάφερναν να πλησιάσουν την τεράστια φυτεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη (15/9) επιχείρηση και συνέλαβαν δύο άτομα

Πηγή: Shutterstock


Κάτω από συνθήκες που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας ανακάλυψαν ένα δάσος από χασισόδεντρα σε μια απάτητη πλαγιά του Ολύμπου, στην Σκοτίνα.

 Οι αστυνομικοί αφού σχεδίαζαν τον τρόπο που θα κατάφερναν να πλησιάσουν την τεράστια φυτεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη (15/9) επιχείρηση και συνέλαβαν δύο άτομα. Πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στο παρθένο δάσος και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των χασισοκαλλιεργητών.
Παράλληλα δεν έχει τέλος η καταμέτρηση των δενδρυλλίων που από τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.000, ενώ υπάρχει και έκταση από την οποία έχουν ξεριζωθεί και άλλα. Οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει την πληροφορία για την ύπαρξη της υπερ-φυτείας όμως ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουν λόγω του δύσβατου της περιοχής. Τελικά ξεκίνησαν μια δύσκολη ανάβαση που διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες μέχρι να κατορθώσουν να πλησιάσουν. Όπως όμως είχαν προβλέψει τελικά έγιναν αντιληπτοί από τα μέλη της σπείρας, τα οποία έφυγαν τρέχοντας μέσα στο δάσος και κατάφεραν να συλλάβουν μόνο δύο.




Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως στη δασική αυτή περιοχή δεν υπήρχε μόνο η τεράστια φυτεία, αλλά μια «αλυσίδα» παραγωγής χασίς με χώρους για την αποξήρανση, τη διαλογή και τη συσκευασία του. Οι καλλιεργητές μετά από κάθε συγκομιδή ετοίμαζαν το τελικό προϊόν, γέμιζαν σάκους με 30 κιλά ο καθένας και στη συνέχεια περπατούσαν διαδρομή μέχρι και τεσσάρων ωρών μέχρι το κοντινότερο σημείο που μπορούσε να πλησιάσει όχημα για τη μεταφορά τους.

Όμως και μετά την ανακάλυψη της φυτείας οι αστυνομικοί είχαν πρόβλημα να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, όχι μόνο λόγω του πυκνού δάσους, αλλά και γιατί ανακάλυψαν ότι οι δράστες είχαν κατασκευάσει διάσπαρτες κρύπτες από κλαδιά, αόρατες στο μάτι, και έτσι δεν θα μπορούσαν να εντοπιστούν ούτε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτει ειδική θερμική κάμερα.



Με ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα ξεκινήσει όμως η μεταφορά των χιλιάδων δενδρυλλίων που ξεριζώνονται προκειμένου να καταστραφούν, ενώ συνεχίζεται και εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας.


reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget