ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στην εξόδιο ακολουθία του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή






Σεβαστέ μας Καθηγητά,

Σήμερα, η γη του Δίου, η Πιερική γη που έκανες γνωστή στην οικουμένη, που ανέσκαψες βαθιά για να αναδείξεις τα χθόνια θεμέλια του πολιτισμού μας, ετοιμάζεται να σε αγκαλιάσει με στοργή.
Κι εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε πάνω σ’ αυτή τη γη ακούμε από χθες συγκλονισμένοι, όλα τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ανακοινώσεις προσωπικοτήτων και ψηφίσματα φορέων για την αναχώρησή σου στη “γη των Μακάρων”. Ο Πρωθυπουργός της χώρας μίλησε “για τη σκαπάνη σου, που αποκάλυψε μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, για τη γλαφυρή διδασκαλία σου που ενέπνευσε αναρίθμητους φοιτητές, για την ανεξίτηλη παρακαταθήκη σου”.

H Υπουργός Πολιτισμού μιλάει από χθες, και επανέλαβε και τώρα, για “τη γεμάτη από κορυφαία επιτεύγματα στην επιστήμη της Αρχαιολογίας πορεία σου”.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για “το υψηλοτάτου επιπέδου ερευνητικό σου έργο που αφήνεις παρακαταθήκη στους μαθητές και συνεχιστές σου, ως Αρχαιολόγος διεθνούς κύρους και αναγνώρισης”.

Και στη μετριότητά μου, λαχαίνει σήμερα η τιμή να σε κατευοδώσω, ως ο Δήμαρχος των ανθρώπων και της γης που αγάπησες και ανέσκαψες για να βγάλεις πάλι στο ολύμπιο φως θεούς και ήρωες που γέννησαν το δυτικό πολιτισμό.

Σεβαστέ μας Καθηγητά

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αντιπεριφερειάρχης και εμείς, σου υποσχόμαστε ότι θα συνεργαστούμε στενά με τους νέους ανθρώπους που σε διαδέχθηκαν, για να συνεχιστεί το μεγάλο έργο που επί δεκαετίες επιτέλεσες.

Εμείς και οι γενιές που θα ακολουθήσουν θα αναγνωρίζουμε εσαεί ότι ανέδειξες σε παγκόσμιο επίπεδο, με το πολυσχιδές και πρωτοπόρο έργο σου, τον αρχαιολογικό μας πλούτο, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την πολιτιστική μας ταυτότητα.



Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget