ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες – Ψυχρή εισβολή, προειδοποίηση Μαρουσάκη




Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας – Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια.
Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας τη Δευτέρα θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά (μεταξύ άλλων στην Αττική) τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ. Τέλος, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια, αλλά τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει ο καιρός – Βροχές το απόγευμα σε αυτές τις περιοχές

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το σύνολο της εβδομάδας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, για σήμερα Δευτέρα, η μέρα ξεκινάει με τοπικές συννεφιές προς τα Ανατολικά και Βόρεια.

Μια διαταραχή από τη Μαύρη Θάλασσα θα απασχολήσει σήμερα τα ανατολικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Πιο αναλυτικά η δυτική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η Εύβοια θα έχουν πρόσκαιρες καταιγίδες το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια ενώ στα πελάγη θα πνέουν βοριάδες, με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια και βορειανατολικά του νομού και δεν αποκλείεται το απόγευμα να δώσουν και μερικές τοπικές βροχοπτώσεις στα βορειανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αλλά αναμένονται βροχοπτώσεις στα νότια του νομού. Ο ισχυρός βαρδάρης θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο εκτός από μερικές βροχές που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο εσωτερικό της Πελοποννήσου σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Την Τετάρτη υποχωρεί και ο βοριάς με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο έως και την Κυριακή. Προβλέπεται ένα θερμό Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 38 με 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
 


newsique.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget