ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ντροπή! Δάσκαλοι στη Σαντορίνη κοιμούνται σε… θρανία, σκηνές και αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουν σπίτι να νοικιάσουν και ο υφυπουργός Παιδείας νίπτει τας χείρας του!




Τραγική είναι η κατάσταση με την στέγαση των εκπαιδευτικών στα νησιά. «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης. Αιχμές κατά των δήμων άφησε ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Συρίγος.


Μεγάλο πρόβλημα για πολλούς εκπαιδευτικούς αποτελεί η έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση. Κάποιοι αναγκάζονται να μένουν με άλλους, ενώ άλλοι παραμένουν άστεγοι και αναζητούν ένα μέρος να μείνουν. Ένας δάσκαλος στη Σαντορίνη αναγκάστηκε να μείνει μέσα στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει.


Όπως είπε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, στον ΑΝΤ1, η Σαντορίνη φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση. Η τουριστική περίοδος είναι σε άνθιση και έχει επιμηκυνθεί πολύ, ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν γίνει aribnb, επομένως οι δάσκαλοι που διορίστηκαν δεν μπορούν να βρουν σπίτι.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές, καθώς στη Σαντορίνη δεν μπορεί να βρει κάποιος σπίτι να νοικιάσει κάτω από 400 ευρώ, ενώ οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι στα 850 ευρώ. Επίσης, το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό στα νησιά.

Ένας δάσκαλος για κάποιες ημέρες έμεινε μέσα στο σχολείο, καθώς δε μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών, κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται και στο αυτοκίνητό τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι βρήκαν σπίτι δεν θα μπορούν να μπουν πριν τα μέσα Οκτώβρη και αναγκάζονται έως τότε να κοιμούνται σε ξενοδοχεία.

Ένας άλλος δάσκαλος, επίσης στη Σαντορίνη, φιλοξενεί δύο συναδέλφους του που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Όπως είπε, δεν είναι ο μόνος και δεν είναι η πρώτη φορά. «Στη Σαντορίνη βρίσκομαι από πέρσι. Πέρασα κι εγώ τα ίδια μέχρι να βρω σπίτι. Ο δήμος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κάποια λύση.».

Ωστόσο, το πρόβλημα, αν και είναι πιο έντονο στα νησιά, είναι πανελλαδικό.

Νίπτει τας χείρας του ο υφυπουργός Παιδείας
Την ευθύνη επιρρίπτει στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες ο υφυπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δήμους είναι πλούσιοι λόγω τουρισμού και θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς να περιμένουν το «κράτος – πατερούλη».

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «υπάρχει το παράδειγμα του Δήμου Ύδρας που δίνει ένα σχετικό επίδομα. Ας έχουμε κατά νου ότι το κράτος-πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».


europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget