ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τρεις γιατροί στη Λάρισα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια




Τρεις γιατροί από τη Λάρισα κάθισαν την Παρασκευή (16/9) στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.
Σύμφωνα με το larissanet.gr το το περιστατικό συνέβη στις 25 Οκτωβρίου του 2017 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρωί εκείνης της ημέρας ένας 62χρονος θα πραγματοποιούσε μια επέμβαση Λευκοπλακίας.


Ο 62χρονος έκλεισε τα μάτια του μετά την αναισθησία για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και δεν τα άνοιξε ποτέ ξανά.

Ο ασθενής που μέχρι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έβγαινε από το χειρουργείο σε κωματώδη κατάσταση και τέσσερις περίπου μήνες μετά θα κατέληγε. Αιτία θανάτου ήταν η καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Το δικαστήριο σήμερα κλήθηκε να διερευνήσει αν τα όσα έγιναν εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου οδήγησαν εν τέλει στον θάνατο του άντρα τον Φεβρουάριο του 2018. Αν υπήρχε αμέλεια ενός ή και των τριών γιατρών που έφερε τον 62χρονο σε αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, ένα ανυπόγραφο έγγραφο όμως -στοιχείο της δικογραφίας- θα έφερνε την αναβολή της υπόθεσης. Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ είχαν καταθέσει ήδη οι πρώτοι μάρτυρες, διαπιστώθηκε ότι το πρακτικό του χειρουργείου το οποίο περιέγραφε τι έγινε εκείνο το πρωινό που ο άντρας εισήχθη για επέμβαση και βγήκε σε κωματώδη κατάσταση, ήταν ανυπόγραφο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την απορία του δικαστηρίου με την Εισαγγελέα να προτείνει την αναβολή της δίκης ώστε να προσκομιστεί το επίσημο πρακτικό του χειρουργείου και επίσης ζήτησε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για το αν υπάρχει ευθύνη των γιατρών ή όχι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου του 2023.
 

newsique.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget