ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής από τη Ιερά Μητρόπολη Κίτρους




Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και των ξεριζωμένων Μικρασιατών προσφύγων...


που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Πιερία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.


Συγκεκριμένα το μνημόσυνο θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγο πριν την έναρξή του θα σημάνουν πενθίμως οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών για πέντε λεπτά.

«Το Μνημόσυνο εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής της τοπικής Εκκλησίας στην μνήμη όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που θυσιάστηκαν την θλιβερή εκείνη περίοδο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη, τη γνώση, το δίδαγμα επιβίωσης και αναγέννησης που μας δίδαξαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget