ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ???....
Ριγκατόνι αλά αματριτσιάνα- δηλ. ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΚΟΛΑΣΗ(είμαι μακαρονού τι να κάνουμε...)
Υλικά για 4 άτομα
200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
αλάτι
500 γραμμάρια ριγκατόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 - 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.
Υλικά για 4 άτομα
200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
αλάτι
500 γραμμάρια ριγκατόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 - 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.
Δημοσίευση σχολίου
Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού