Ο σολωμός είναι από πιο χορταστικά και απολαυστικά ψάρια. Χωρίς πολλά κόκκαλα και πολύ εύκολος στο μαγείρεμα. Βέβαια εκτός από αυτά ο σολωμός είναι κάνει καλό και στην υγεία μας!
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε σολωμό με μουστάρδα!
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1 ½ φλιτζάνι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ φλιτζάνι φιστίκια, χωρίς κέλυφος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
4 χωρίς κόκαλα φιλέτο σολομού (6-ουγκιά καθένα)
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.
Στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα, το πέστο και από λίγη φρυγανιά.
Σ' αυτό το σημείο φτιάξτε το πέστο με φιστίκι.
Στο μούλτι ρίχνετε το βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, φιστίκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Στο τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Βάζετε για ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.
Δημοσίευση σχολίου
Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού