ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Η σημαία μας» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ





ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


Θα περίμενε κανείς κατά τον φετινό πανηγυρικό εορτασμό των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας, κατά τον οποίο έχουν απαγορευθεί οι τοπικές παρελάσεις και εκδηλώσεις, να έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια και καταστήματα όλων...



των πόλεων και χωριών από τα χρώματα της γαλανόλευκης. Ατυχώς, παρά την τεράστια προβολή του εθνικού μας συμβόλου με τον σχετικό φωτισμό εμβληματικών κτηρίων και μνημείων σε όλο σχεδόν τον κόσμο, η ανάρτηση της σημαίας μας ήταν σχεδόν μηδενική στα διαμερίσματα, στα καταστήματα, ακόμη και στα σχολεία της χώρας, στα οποία ήταν υποχρεωτική κάθε πρωί η έπαρσή της.

Η Ελληνική σημαία, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, των θυσιών και των αγώνων της ελευθερίας μας, που κάποτε προξενούσε ρίγη συγκινήσεως και υπερηφάνειας στο αντίκρισμά της, τα τελευταία χρόνια έχει παραγκωνισθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ποδοπατηθεί και κατακαεί δημόσια από κάποιους εθνομηδενιστές και απάτριδες. Σχεδόν δε σε αχρησία έχει περιέλθει ο Νόμος 851/1978 που επιβάλλει τον υποχρεωτικό σημαιοστολισμό δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων και καταστημάτων κατά τις ημέρες των Εθνικών εορτών, προβλέποντας μάλιστα κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις του ή αναρτούν φθαρμένες ή παραποιημένες σημαίες. Ακόμη σπανίως έχει τύχει εφαρμογής το άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο ετών σε όποιον καταστρέφει ή ρυπαίνει την Ελληνική σημαία, αφού σχεδόν οι πάντες αδιαφορούν και δεν καταγγέλλουν τους αχρείους καταπατητές των ιερών συμβόλων μας.

Στην φετινή τουλάχιστον συγκυρία του πανηγυρισμού των δύο αιώνων ελεύθερου βίου δεν θα έπρεπε ο αρμόδιος Υπουργός, καθώς και οι τοπικοί μας άρχοντες να δώσουν εγκαίρως οδηγίες προς τους πολίτες με τα ΜΜΕ για τον καθολικό σημαιοστολισμό ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου; Ευτυχώς υπήρξαν κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως εκείνης του Δημάρχου Εορδαίας, ο οποίος έκανε σχετική έκκληση προς τους δημότες του υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του: «κανένα οίκημα φέτος χωρίς σημαία». Του αξίζουν συγχαρητήρια!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget