ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εκδηλώσεις για τα 81 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης

Από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» , το Δήμο Κατερίνης και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας




Πέρασαν 81 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης. Ο Δήμος Κατερίνης, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» ετοίμασαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, στην Ανδρομάχη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας οι «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Δημοσθένης Σημαιάκης Υποστράτηγος ε.ε. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Κρητών Πεσόντων Μακεδονομάχων και ακούστηκε ριζίτικο τραγούδι.

 Η δεξίωση δόθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Η. Χατζηχριστοδούλου, Κρήτες της Πιερίας και φίλοι των Κρητών.







Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας Κωνσταντίνος Μανιουδάκης για μια ακόμη φορά τίμησε την κρητική καταγωγή του με την απαράμιλλη φιλοξενία του.

Να θυμίσουμε ότι η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς, λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών και του μεγάλου τιμήματος που είχε η επίθεση, και η επακόλουθη κατοχή, στον πληθυσμό του νησιού.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά τη διάρκεια του πόλεμου Η στρατιωτική επιχείρηση είχε τη συνθηματική ονομασία «Ερμής».


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget