ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο ήρωας Κωνσταντίνος Κόρκας μιλά για τους εχθρούς της Ελλάδας



«Έχω υπηρετήσει στον μυστικό πόλεμο, μέσα στην βρομιά και ξέρω όλα τα μυστικά», τόνισε ο τελευταίος Ιερολοχίτης


Ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Πόλης πέθανε μια ομηρική μορφή, ένας ήρωας με ψυχή σμιλεμένη με φωτιά και ατσάλι. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.Από τον Παναγιώτη Λιάκο


Στις 30 Αυγούστου 2020, σε γεύμα που παρατέθηκε έπειτα από επιμνημόσυνη εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τους νεκρούς μαχητές του Εθνικού Στρατού στο Βίτσι στις μάχες εναντίον του ΔΣΕ, ρώτησα τον στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα ποιοι, κατά την γνώμη του, είναι –πλην των Τούρκων- οι πιο επικίνδυνοι εχθροί για την Ελλάδα. Την απάντησή του καλό είναι όχι μόνο να την διαβάσουμε και να την παρακολουθήσουμε, αλλά να την αποστηθίσουμε, να την κατανοήσουμε και να δράσουμε αναλόγως.

Ήταν η ακόλουθη: «Και οι Γερμανοί και οι Ρώσσοι και οι Αμερικάνοι και οι Ιταλοί το κακό της Ελλάδας θέλουν. Κι αυτό που έγινε στην Κύπρο με την άδεια της Αμερικής έγινε. Δεν πήγανε μόνοι τους (σ.σ. οι Τούρκοι)». Στην ερώτηση «γιατί», απάντησε: «Εσύ που είσαι δημοσιογράφος να καταλάβεις το γιατί. Σου είπα ότι έχω υπηρετήσει στον μυστικό πόλεμο, μέσα στην βρομιά και ξέρω όλα τα μυστικά».

Η ζωή του όχι μόνο αξίζει να γίνει ταινία, ντοκιμαντέρ και μυθιστόρημα, αλλά κεφάλαιο ιστορικού βιβλίου που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Αιωνία η μνήμη σου στρατηγέ!


newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget