ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Φλέγεται το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, Πυροσβεστική και Στρατός δίνουν μάχη και οι Τούρκοι ‘επιτηρούν’ με Bayraktar και Akinci! Ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνέλαβε έξι λαθρομετανάστες που έφευγαν από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς! Υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση; (Φωτο)

Φλέγεται το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, Πυροσβεστική και Στρατός δίνουν μάχη και οι Τούρκοι ‘επιτηρούν’ με Bayraktar και Akinci! Ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνέλαβε έξι λαθρομετανάστες που έφευγαν από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς! Υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση; (Φωτο)
 


Συγκλονιστικά ντοκουμέντα: Ενώ φλέγεται το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με την Πυροσβεστική και τον Στρατό να δίνουν σκληρή και άνιση μάχη οι Τούρκοι ‘επιτηρούν’ με Bayraktar και Akinci!
To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και από το μεσημέρι της Πέμπτης απειλείται ένα μεγάλο κομμάτι του από τις φλόγες.


Ωστόσο, είναι απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις η προσέγγιση του πύρινου μετώπου.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του παρθένου δάσους και των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία δρόμοι πρόσβασης για τις επίγειες δυνάμεις και έτσι μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να σβήσει η φωτιά.

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης βρίσκεται στο μέσο του νομού Έβρου σε έκταση 428.000 στρ, από τα οποία τα 72.900 στρ. είναι αυστηρά προστατευόμενη ζώνη. Κατέχει ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών πουλιών.



Πυροσβεστική και Στρατός δίνουν «μάχη» για το πάρκο της Δαδιάς
Να σημειωθεί ότι οι πολύ ισχυρές εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν καθόλη την διάρκεια της ημέρας, άρχισαν να αποσύρονται από την περιοχή λόγω του σκότους και αναμένεται να επανέλθουν το Σάββατο με το πρώτο φως της ημέρας.





Στον Εβρο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Δείτε φωτογραφίες από την αναζωπύρωση







Τουρκικά UAV BAYRAKTAR- AKINCI στην Αν. Θράκη

Από χθες μέχρι σήμερα είχαμε συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV-UCAV BAYRAKTAR-AKINCI στην Α.Θράκη κοντά στο αεροδρόμιο της Τυρολόης στην επαρχία Ραδαιστού.

Επίκεντρο των σημερινών πτήσεων η Κεσάνη, όπου έχουμε εδώ και καιρό μεταστάθμευση τουρκικών εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων UAV Bayraktar TB2.

Εκτιμάται ότι πιθανόν να έχουμε δοκιμές για το τουρκικό UCAV AKINCI, για την χρήση του νέου πυραύλου cruise ÇAKIR, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες.

Δείτε χάρτες:









Ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνέλαβε έξι λαθρομετανάστες που έφευγαν από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς!

Έξι λαθρομετανάστες που ερχόταν από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς η οποία καίει από χθες στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, συνέλαβαν πριν λίγη ώρα στο χωριό της Λευκίμης.

Τους ακινητοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης και αστυνομικός στο επάγγελμα Ηλίας Δαστερίδης στο βουνό της Λευκίμης



Πρόκειται για τα νέα άτομα που βλέπετε στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία του evros-news.gr και ο εντοπισμός τους έγινε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για να συνδράμει στις προσπάθειες που συνεχίζονται αμείωτες για έλεγχο της φωτιάς. Παράλληλα είναι και αστυνομικός στο επάγγελμα και συγκεκριμένα Συνοριοφύλακας.

Ο κ.Δαστερίδης τους εντόπισε να κινούνται έξω από το χωριό, στο βουνό και μαζί με έναν κάτοικο τους σταμάτησαν. Ειδοποίησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, που ήρθε και τους συνέλαβε. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι έξι νεαροί, είναι μουσουλμάνοι από την Συρία.

Προφανώς οι συγκεκριμένοι δεν έχουν σχέση με την χθεσινή έναρξη της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή του χωριού Λύρα, αλλά είναι επίσης γνωστό πως στα δάση που καίνε τώρα οι φλόγες πολλές φορές περνούν λαθρομετανάστες γιατί είναι πολύ πυκνή βλάστηση και δεν θα εντοπιστούν και φυσικά αποτελούν έναν τεράστιο κίνδυνο με τις φωτιές που ανάβουν για να ζεσταθούν ή να μαγειρέψουν.


europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget