Η θερμοκρασία ανέβηκε. Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι το καταλαβαίνουμε. Ο κορωνοϊός δυστυχώς ειναι ακόμη εδώ, αλλά με λίγη προσοχή θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και μερικά από τα ωραιότερα κοκτέιλ που τις συνοδεύουν.
Mojito (Μοχίτο)
Είναι σίγουρα ένα από τα πιο πετυχημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ, αλλά και από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά ποτά του κόσμου. Τα συστατικά του είναι λίγα και καλά. Λευκό ρούμι από Κούβα κατά προτίμηση (3 ετών για ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα), χυμό από φρέσκο λάιμ, φύλλα δυόσμου ή μέντας, σιρόπι ζάχαρης ή άχνη ζάχαρη και σόδα ή ανθρακούχο νερό για το τελείωμα. Φοβερά δροσιστικό, απίστευτα απολαυστικό!
Margarita (Μαργαρίτα)
Άλλο ένα πολύ δημοφιλές και πολυαγαπημένο all time classic! Οι tequila lovers, το αγαπάμε και το απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο και δύσκολα το αλλάζουμε με κάτι άλλο. Αποτελείται από 3 βασικά συστατικά. Λευκή τεκίλα καλής ποιότητας από 100% μπλε αγαύη, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και λικέρ πορτοκαλιού (triple sec). Προσθήκη ζάχαρης ή και ελάχιστο σιρόπι ζάχαρης ή βιολογικό νέκταρ αγαύης για να ισορροπήσει περισσότερο την οξύτητα του ποτού.
Άλλο ένα πολύ δημοφιλές και πολυαγαπημένο all time classic! Οι tequila lovers, το αγαπάμε και το απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο και δύσκολα το αλλάζουμε με κάτι άλλο. Αποτελείται από 3 βασικά συστατικά. Λευκή τεκίλα καλής ποιότητας από 100% μπλε αγαύη, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και λικέρ πορτοκαλιού (triple sec). Προσθήκη ζάχαρης ή και ελάχιστο σιρόπι ζάχαρης ή βιολογικό νέκταρ αγαύης για να ισορροπήσει περισσότερο την οξύτητα του ποτού.
Paloma (Παλόμα)
Εδώ και μερικά χρόνια άλλο ένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα έχεις κλέψει τις καρδιές του Έλληνα (και όχι μόνο) καταναλωτή. Αυτό δεν είναι άλλο από την paloma. Από τα πιο εύκολα, δροσιστικά, γευστικά και γρήγορα καλοκαιρινά κοκτέιλ! Είναι επίσης το εθνικό κοκτέιλ του Μεξικού! Εδώ λοιπόν έχουμε λευκή Τεκίλα καλής πάντα ποιότητας, ελάχιστο χυμό από λάιμ και καλής ποιότητας και ανθρακώδης σόδα από κόκκινο γκρέιπφρουτ (pink grapefruit soda). Προσθέτουμε μπόλικο κανονικό πάγο, λίγο αλάτι στο χείλος του ποτηριού και απολαμβάνουμε! Εξαιρετικό κοκτέιλ που ταιριάζει πάρα πολύ στις γεύσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Έλληνα πότη!
Εδώ και μερικά χρόνια άλλο ένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα έχεις κλέψει τις καρδιές του Έλληνα (και όχι μόνο) καταναλωτή. Αυτό δεν είναι άλλο από την paloma. Από τα πιο εύκολα, δροσιστικά, γευστικά και γρήγορα καλοκαιρινά κοκτέιλ! Είναι επίσης το εθνικό κοκτέιλ του Μεξικού! Εδώ λοιπόν έχουμε λευκή Τεκίλα καλής πάντα ποιότητας, ελάχιστο χυμό από λάιμ και καλής ποιότητας και ανθρακώδης σόδα από κόκκινο γκρέιπφρουτ (pink grapefruit soda). Προσθέτουμε μπόλικο κανονικό πάγο, λίγο αλάτι στο χείλος του ποτηριού και απολαμβάνουμε! Εξαιρετικό κοκτέιλ που ταιριάζει πάρα πολύ στις γεύσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Έλληνα πότη!
Daiquiri (Ντάκιρι)
Πολυαγαπημένο, απλό, εύκολο και γρήγορο! Είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή για κάποιον που είτε δεν πίνει πολύ, είτε δεν του αρέσουν οι περίπλοκες γεύσεις. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη μαργαρίτα, το μοχίτο και πολλά άλλα γλυκόξινα all time classics, τα οποία δεν περιέχουν περισσότερο από τέσσερα, μάξιμουμ πέντε υλικά. Εδώ έχουμε τρία και πιο συγκεκριμένα έχουμε λευκό ρούμι καλής ποιότητας, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Αν κάποιος τώρα δυσκολεύεται να το πιει έτσι όπως είναι, μπορεί να πατήσει μέσα στο σέικερ που θα το χτυπήσει μερικά φρέσκα φρούτα όπως π.χ φράουλες ή κάποιο άλλο φρέσκο φρούτο εποχής, ή να προσθέσει κάποιο πουρέ φρούτου για μεγαλύτερη ευκολία αλλά και για να έχει καλύτερη δομή και σώμα το ποτό! Για τους λάτρεις της γρανίτας, γίνεται και στο μπλέντερ με φρούτα της επιλογής σας και μπόλικο πάγο κανονικό ή θρυμματισμένο και αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ!
Πολυαγαπημένο, απλό, εύκολο και γρήγορο! Είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή για κάποιον που είτε δεν πίνει πολύ, είτε δεν του αρέσουν οι περίπλοκες γεύσεις. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη μαργαρίτα, το μοχίτο και πολλά άλλα γλυκόξινα all time classics, τα οποία δεν περιέχουν περισσότερο από τέσσερα, μάξιμουμ πέντε υλικά. Εδώ έχουμε τρία και πιο συγκεκριμένα έχουμε λευκό ρούμι καλής ποιότητας, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Αν κάποιος τώρα δυσκολεύεται να το πιει έτσι όπως είναι, μπορεί να πατήσει μέσα στο σέικερ που θα το χτυπήσει μερικά φρέσκα φρούτα όπως π.χ φράουλες ή κάποιο άλλο φρέσκο φρούτο εποχής, ή να προσθέσει κάποιο πουρέ φρούτου για μεγαλύτερη ευκολία αλλά και για να έχει καλύτερη δομή και σώμα το ποτό! Για τους λάτρεις της γρανίτας, γίνεται και στο μπλέντερ με φρούτα της επιλογής σας και μπόλικο πάγο κανονικό ή θρυμματισμένο και αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ!
Zombie (Ζόμπι)
Για τους πιο σκληροπυρηνικούς πότες αυτή ίσως είναι η ιδανική επιλογή! Άκρως μεθυστικό, με πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών! Είναι ο Βασιλιάς των κοκτέιλ που ανήκουν στην tiki κουλτούρα ή αλλιώς πολυνησιακή κουλτούρα! Πολύ ωραίο κοκτέιλ αλλά με περισσότερη προσοχή όταν το καταναλώνετε, διότι είναι από τα πιο δυνατά αλκοολικά κοκτέιλ. Περιέχει συνήθως ένα μπλεντ από διαφορετικά ρούμι (πάνω από 80 μλ του ποτού είναι ρούμι), ένα εκ των οποίων συνήθως είναι overproof, δηλαδή έχει πάνω από 55 % αλκοολικούς βαθμούς, περιέχει λικέρ όπως το λικέρ falernum που έχει σαν βάση το μαύρο ρούμι, το γαρύφαλλο, το λάιμ, το αμύγδαλο και το τζίντζερ, εξωτικά φρούτα όπως το πάσιον φρουτ ή ο ανανάς και φρέσκους χυμούς χυμούς από εσπεριδοειδή.
Για τους πιο σκληροπυρηνικούς πότες αυτή ίσως είναι η ιδανική επιλογή! Άκρως μεθυστικό, με πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών! Είναι ο Βασιλιάς των κοκτέιλ που ανήκουν στην tiki κουλτούρα ή αλλιώς πολυνησιακή κουλτούρα! Πολύ ωραίο κοκτέιλ αλλά με περισσότερη προσοχή όταν το καταναλώνετε, διότι είναι από τα πιο δυνατά αλκοολικά κοκτέιλ. Περιέχει συνήθως ένα μπλεντ από διαφορετικά ρούμι (πάνω από 80 μλ του ποτού είναι ρούμι), ένα εκ των οποίων συνήθως είναι overproof, δηλαδή έχει πάνω από 55 % αλκοολικούς βαθμούς, περιέχει λικέρ όπως το λικέρ falernum που έχει σαν βάση το μαύρο ρούμι, το γαρύφαλλο, το λάιμ, το αμύγδαλο και το τζίντζερ, εξωτικά φρούτα όπως το πάσιον φρουτ ή ο ανανάς και φρέσκους χυμούς χυμούς από εσπεριδοειδή.
Mai Tai (Μάι τάι)
Το όνομα του κοκτέιλ παραπέμπει λίγο στο muay thai, τη γνωστή ταϊλανδέζικη πολεμική τέχνη, δεν έχει όμως καμία απολύτως σχέση με αυτό. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εξωπραγματικό», και είναι. Πρόκειται για ένα ακόμα tiki cocktail, πολύ νόστιμο, πολύ δημοφιλές και εξίσου πολύ μεθυστικό όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα κοκτέιλ της κουλτούρας-φιλοσοφίας αυτής! Ρούμι παλαιωμένο τζαμαϊκανό, παντρεύεται με το πικραμύγδαλο, το λικέρ πορτοκάλι, το λάιμ και τα αρωματικά μπίτερς.
Το όνομα του κοκτέιλ παραπέμπει λίγο στο muay thai, τη γνωστή ταϊλανδέζικη πολεμική τέχνη, δεν έχει όμως καμία απολύτως σχέση με αυτό. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εξωπραγματικό», και είναι. Πρόκειται για ένα ακόμα tiki cocktail, πολύ νόστιμο, πολύ δημοφιλές και εξίσου πολύ μεθυστικό όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα κοκτέιλ της κουλτούρας-φιλοσοφίας αυτής! Ρούμι παλαιωμένο τζαμαϊκανό, παντρεύεται με το πικραμύγδαλο, το λικέρ πορτοκάλι, το λάιμ και τα αρωματικά μπίτερς.
Caipirinha (Καϊπιρίνια)
Το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, το οποίο παρασκευάζεται με το εθνικό ποτό της Βραζιλίας την cachaca! Εύκολο, γρήγορο, δροσιστικό και γευστικό! Τρία υλικά, μαζί με τον πάγο 4 είναι στον αριθμό τα βασικά συστατικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτό το ιδιαίτερο κλασικό κοκτέιλ! Cachaca, χυμό από λάιμ, σιρόπι ζάχαρης η άχνη ζάχαρη και πάγος! Πιείτε δύο, τρία και θα αρχίσετε να χορεύετε σάμπα και ας μην ξέρετε!
Το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, το οποίο παρασκευάζεται με το εθνικό ποτό της Βραζιλίας την cachaca! Εύκολο, γρήγορο, δροσιστικό και γευστικό! Τρία υλικά, μαζί με τον πάγο 4 είναι στον αριθμό τα βασικά συστατικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτό το ιδιαίτερο κλασικό κοκτέιλ! Cachaca, χυμό από λάιμ, σιρόπι ζάχαρης η άχνη ζάχαρη και πάγος! Πιείτε δύο, τρία και θα αρχίσετε να χορεύετε σάμπα και ας μην ξέρετε!
Spritz (Σπριτς)
Όλοι το γνωρίζουμε. Εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, αυτό το ιταλικής προέλευσης aperitivo cocktail έχει βγει έξω από τα σύνορα της Ιταλίας και έχει κυριολεκτικά κυριεύσει τον κόσμο όλο! Και γιατί όχι, αφού πρόκειται για ένα ελαφρύ, πολύ γευστικό και δροσιστικό κοκτέιλ, το οποίο πίνεται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε οποιαδήποτε περίσταση! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πικρό Aperitivo ποτό (όπως είναι το Aperol ή το Campari), prosecco ή κάποιο άλλο ξηρό αφρώδη οίνο και σόδα. Όλα αυτά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με κανονικό πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα και απολαμβάνουμε.
Pina colada (Πίνα κολάντα)
Δεν ξέρω εάν υπάρχει ωραιότερος συνδυασμός από αυτόν! Ο ανανάς με την καρύδα και το ρούμι ταιριάζουν φανταστικά! Άκρως εξωτικό, ακριβώς δροσιστικό, άκρως καλοκαιρινό! Το τρίπτυχο της επιτυχίας, φρέσκος ανανάς, κρέμα καρύδας και λευκό ρούμι! Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λάιμ.
Όλοι το γνωρίζουμε. Εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, αυτό το ιταλικής προέλευσης aperitivo cocktail έχει βγει έξω από τα σύνορα της Ιταλίας και έχει κυριολεκτικά κυριεύσει τον κόσμο όλο! Και γιατί όχι, αφού πρόκειται για ένα ελαφρύ, πολύ γευστικό και δροσιστικό κοκτέιλ, το οποίο πίνεται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε οποιαδήποτε περίσταση! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πικρό Aperitivo ποτό (όπως είναι το Aperol ή το Campari), prosecco ή κάποιο άλλο ξηρό αφρώδη οίνο και σόδα. Όλα αυτά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με κανονικό πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα και απολαμβάνουμε.
Pina colada (Πίνα κολάντα)
Δεν ξέρω εάν υπάρχει ωραιότερος συνδυασμός από αυτόν! Ο ανανάς με την καρύδα και το ρούμι ταιριάζουν φανταστικά! Άκρως εξωτικό, ακριβώς δροσιστικό, άκρως καλοκαιρινό! Το τρίπτυχο της επιτυχίας, φρέσκος ανανάς, κρέμα καρύδας και λευκό ρούμι! Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λάιμ.
Americano (Αμερικάνο)
Και αυτό το κοκτέιλ ανήκει στην ίδια κατηγορία με το spritz, ανήκει δηλαδή στα Aperitivo cocktails. Όπως και το spritz έτσι και αυτό είναι ένα κοκτέιλ για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες της ημέρας αν και συνηθίζεται να καταναλώνεται πριν από το φαγητό (σαν aperitif δηλαδή) είτε και μετά από αυτό σαν χωνευτικό (digestif), λόγω του χαμηλού αλκοολικού βαθμού που διαθέτει αλλά και της fizzy σύστασής του, η οποία προκύπτει από την σόδα που περιέχει και μας βοηθάει να χωνέψουμε γρηγορότερα! Το campari, το γλυκό βερμούτ, η σόδα και ο κανονικός πάγος είναι τα μόνα συστατικά αυτού του μίνιμαλ αριστουργήματος.
Με πληροφορίες από argiro.gr
Και αυτό το κοκτέιλ ανήκει στην ίδια κατηγορία με το spritz, ανήκει δηλαδή στα Aperitivo cocktails. Όπως και το spritz έτσι και αυτό είναι ένα κοκτέιλ για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες της ημέρας αν και συνηθίζεται να καταναλώνεται πριν από το φαγητό (σαν aperitif δηλαδή) είτε και μετά από αυτό σαν χωνευτικό (digestif), λόγω του χαμηλού αλκοολικού βαθμού που διαθέτει αλλά και της fizzy σύστασής του, η οποία προκύπτει από την σόδα που περιέχει και μας βοηθάει να χωνέψουμε γρηγορότερα! Το campari, το γλυκό βερμούτ, η σόδα και ο κανονικός πάγος είναι τα μόνα συστατικά αυτού του μίνιμαλ αριστουργήματος.
Με πληροφορίες από argiro.gr
topontiki.gr
Δημοσίευση σχολίου
Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού